Vonzó túracélpontok, júniusi öltözetben
Vonzó túracélpontok, júniusi öltözetben
Tegyünk élménydús sétát Tapolca környékén!

dsc_0059.JPG

A Balaton-felvidéki táj minden évszakban magával ragadó, mégis a nyár a legforgalmasabb időszak. A látogatók főszezonon kívüli vonzására erősödő törekvések alakulnak, részben sikerrel. Hatékony eszköz lehet a cél elérése érdekében értékeink tudatosítása, széles körű bemutatása és a tájképi, geológiai változatosság, kultúrtörténeti, természeti sokszínűség kiemelése. Vegyünk szemügyre pár Tapolca-környéki túracélpontot!

...

Az idei tavaszra emlékezem
Az idei tavaszra emlékezem

016_vagy_cimlapkep_ha_kihagyod_azt_a_szoveget.JPG

Sajkod áprilisban, Örvényes felől

Rendkívüli gyorsasággal, ugyanakkor varázslatos szépséggel suhant át a tavasz a Balaton-felvidéken. A március végéig nyúló télnek a húsvéti hangulat vetett véget, ekkortól indult a természet látványos újra éledése. 

A Balaton-felvidék környezeti feltételei több gyümölcsfajta mellett a mandulának is kedveznek, az elsők között bontják rózsaszínes virágaikat a csoportosan lenyűgöző látványt nyújtó fák.

...

Mesélő Szőlőhegyek

Az egyik legcsodálatosabb tájelem, a szőlőhegy összetett természetű érték. A domborzati, geológiai, tájképi, esztétikai adottságok mellett a kultúrtáj életben tartója, az Ember kulcsszerepe is előtérbe kerül. Az épített örökség, a múlt értékeinek, a hagyományoknak felmutatásával kíséreljük megőrizni pótolhatatlan értékeinket, valamint a jelenben megcélozható jó irányra igyekszünk fókuszálni a jövőnk, a szőlőhegyek jövője érdekében.(Pető Piroska)

Facebook oldaldoboz

Friss topikok

  • Merlot: Gyönyörű! Én ott a szomszédban, Udvari szőlőhegyén teszem ugyanezt. :) Máraival élve elhatároztam ... (2021.04.07. 22:29) Az örvényesi Ther-pince
süti beállítások módosítása